Τυροκομικά Σιαφαρίκας

4_resizeΗ ιστορία της οικογένειας Σιαφαρίκα, ξεκινά από το 1930. Αρχικά η συλλογή και παραγωγή κασεριού γινόταν σε πέντε μικρές, αλλά άριστα οργανωμένες για την εποχή, μονάδες, οι οποίες βρίσκονταν στα χωριά της ορεινής Πίνδου. Από το 1975 η οικογενειακή επιχείρηση παραγωγής παραδοσιακού τυριού Σιαφαρίκα, εδρεύει στο νομό Γρεβενών, σε μία άρτια και πλήρως εξοπλισμένη μονάδα παραγωγής και επεξεργασίας. Οι κτηνοτρόφοι μας εκτρέφουν τα κοπάδια τους στα λιβάδια της Πίνδου και με τις πλέον σύγχρονες εγκαταστάσεις επιτυγχάνουν την άριστη ποιότητα κατσικίσιου και πρόβειο γάλακτος. Τα βασικά προϊόντα είναι η χωριάτικη φέτα, με την επωνυμία “Τυρί Φέτα Σαμαρίνα”, και το παραδοσιακό κατσικίσιο τυρί, ενώ τα υποπροϊόντα είναι το μανούρι, το βούτυρο, το ξινοτύρι, η μυζήθρα. Το 80% των προϊόντων μας διατίθεται στην ελληνική αγορά και το υπόλοιπο 20% εξάγεται με μεγάλη επιτυχία στην Ευρώπη. Αυτό αποδεικνύει ότι και η ελληνίδα νοικοκυρά, αλλά και ο Ευρωπαίος αγοραστής έχουν μάθει να ξεζωρίζουν τα χωριάτικα παραδοσιακά προϊόντα “Σαμαρίνα”, ανεβάζοντάς μας στην πρώτη θέση της προτίμησής τους. Το 2007, σε πανελλήνιο διαγωνισμό γευσιγνωσίας για την αξιολόγηση ελληνικών τυριών, απονεμήθηκε στο Τυρί-Μανούρι της εταιρείας Σιαφαρίκα, το Χάλκινο βραβείο Γεύσης Ελληνικών Τυριών.

Advertisements

About siafarix2013
Enduro Racer

Comments are closed.

%d bloggers like this: