κατσικισιο

Με υψηλή γευστική ένταση, δυνατό άρωμα και διάφορες υφές – απο κρεμώδες μέχρι σκληρό – το κατσικίσιο τυρί, θεωρείται μεζές εκλεκτός για όλους τους τυρολάτρεις παγκοσμίως. Στο τραπέζι των Ελλήνων, το κατσικίσιο γάλα και τυρί μετρούν … αιώνες παρουσίας. Σχετικές αναφορές στον <<αίγιον τυρόν>> εχουν καταγραφεί στα ομηρικά έπη και σε κείμενα του Αριστοτέλη και του Διοσκουρίδη στους οποίους αποδίδεται η διάδοση των συνταγών για την παρασκευή τυριού.

φετα

Η φημισμένη “ΦΕΤΑ ΣΙΑΦΑΡΙΚΑ” ειναι πιστοποιημενη με Π.Ο.Π , ονομασία προστατευόμενης
προέλευσης και γεωγραφικής τοποθεσίας και είναι σίγουρο οτι θα “ταξιδέψει” όλους όσους την
επιλέξουν σε μοναδικούς γευστικούς προορισμούς.

μανουρι

Το φημισμένο “ΜΑΝΟΥΡΙ ΣΙΑΦΑΡΙΚΑ” ειναι Π.Ο.Π ονομασία προστατευόμενης προέλευσης και
γεωγραφικής τοποθεσίας , έχει βραβευτεί σε πανελλήνιους διαγωνισμους για τη γεύση και τη υφή του. Ένα εκλεκτό προϊόν που δέν πρέπει να λείπει απο κανένα τραπέζι της Ελληνικής οικογένειας.

μυζηθρα

Η μυζήθρα είναι ένα πανάρχαιο τυρί που προέρχεται από το τυρόγαλο της τυροκόμησης
σκληρών τυριών.. Λευκό, συνήθως σε σχήμα κώνου από τα παραδοσιακά τσιμίκσια (ή τα
σημερινά πλαστικά), με γλυκειά γεύση και άρωμα ψημένου γάλακτος. Παράγεται με επεξεργασία
(θέρμανση και ανάδευση) του τυρογάλακτος που προέρχεται από την τυροκόμηση πρόβειου,
κατσικίσιου ή αγελαδινού γάλακτος ή μιγμάτων τους προς σκληρό τυρί, στο οποίο προστίθεται
πρόσγαλα (φρέσκο γάλα), σε αναλογία 1/10 περίπου.

ανθοτυρο

Λευκό τυρί που παράγεται από πρόβειο και κατσικίσιο γάλα. Η ονομασία του σημαίνει
ο ανθός του τυριού, το καλύτερο κομμάτι του ,όνομα που δικαιώνει και το όνομα του καθώς
μεταφέρει δυνατές μυρωδιές φρεσκάδας. Ο ξηρός έχει ιδιαίτερη γεύση και χαμηλά λιπαρά. Τρώγεται ωμός σε σαλάτα ή τριμμένος σε ζυμαρικά.

αιγοπροβειο τσαντιλασ

Αιγοπρόβειο τυρί τσαντίλας τουλάχιστον 2 μηνών ωρίμανσης. Φτιαγμένο με τον παλιό παραδοσιακό τρόπο στραγγίζει μέσα σε τσαντίλα. Σκληρό στην υφή με έντονη επίγευση και χρώματα.

ΓΡΑΒΙΕΡΑ

Η γραβιέρα είναι είδος ελληνικού σκληρού κίτρινου τυριού. Το όνομά του είναι
παραφθορά του γκρυγιέρ ή γκρουγιέρ (gruyère), του ελβετικού τυριού που προέρχεται από την
ομώνυμη πόλη, Γκρυγιέρ. Είναι και τα δύο τυριά με παρόμοια διαδικασία ωρίμανσης, ωστόσο
έχουν διαφορετική γεύση και σύσταση καθώς η γραβιέρα παρασκευάζεται αποκλειστικά με πρόβειο
ή αιγοπρόβειο γάλα ενώ το γκρυγιέρπαρασκευάζεται με αγελαδινό γάλα. Υπάρχουν διάφορα είδη
γραβιέρας που παρασκευάζονται στην Ελλάδα, όπου είναι το δεύτερο πιο δημοφιλές τυρί μετά την φέτα.

αγελαδινο

Λευκό τυρί άλμης με 15 ημέρες τουλάχιστον ωρίμανση. Τυρί με ήπια και ελαφρώς υπόξινη γεύση γνωστό και ως τελεμές. Παράγεται από (100%) παστεριωμένο, νωπό, αγελαδινό γάλα.

Close Menu