Η ιστορία του τυροκομείου της οικογένειας Σιαφαρίκα, ξεκινά από το 1930. Αρχικά η συλλογή και παραγωγή κασεριού γινόταν σε πέντε μικρές, αλλά άριστα οργανωμένες για την εποχή, μονάδες, οι οποίες βρίσκονταν στα χωριά της ορεινής Πίνδου. 

Πρόκειται για 4ης γενιάς τυροκομείο, το οποίο παράγει αυθεντικά παραδοσιακά τυροκομικά προιόντα από φρέσκο αιγοπρόβειο γάλα που συλλέγεται απο τους νομούς Γρεβενών και Κοζάνης. 

Σεβόμενοι τις αρχές μας τα προιόντα μας όπως παλιά παράγονται χωρίς καμία επεξεργασία αφαίρεσης λιπαρών  του γάλακτος. Αποτελεί για εμάς επιθυμία και στόχο, κάθε οικογένεια που επιλέγει τα προιόντα μας να γεύεται αλλά και να αντιλαμβάνεται την ποιότητα και την τεράστια πολιτισμική κληρονομιά που κουβαλάμε στους ώμους μας… Και θα θέλαμε… να παραδώσουμε στους επόμενους.

Απο το 1975 η οικογενειακή επιχείρηση παραγωγής παραδοσιακών τυριών “Σιαφαρίκα”, εδρεύει στο νομό Γρεβενών, σε μια άρτια και πλήρως εξοπλισμένη μονάδα παραγωγής και επεξεργασίας. Οι κτηνοτρόφοι που συνεργαζόμαστε εκτρέφουν τα κοπάδια τους στα λιβάδια της Πίνδου και με τις πλέον σύγχρονες εγκαταστάσεις τους, επιτυγχάνουν την άριστη ποιότητα κατσικίσιου και πρόβειου γάλακτος, μιας ποιότητας που έχει ως τελικό αποτέλεσμα τυριά που δεν γεμίζουν απλώς το στομάχι… Αλλά αγγίζουν τις καρδιές όλων αυτών που τα επιλέγουν.

Close Menu